Pi-lezing

Pi-lezing

14 maart: Pi-dag! Dat is elk jaar feest voor wiskundigen en andere getallenliefhebbers. Het vieren van Pi-dag is een traditie overgewaaid uit Amerika. Ook op het Lyceum Sancta Maria wordt al jaren pi-dag gevierd! De wiskundelessen staan die dag in het teken van Pi, er worden pi-koekjes getrakteerd en de dag wordt feestelijk afgesloten met een pi-lezing.

Dit jaar wordt de Pi-lezing verzorgd door Desiree van den Bogaart. Desiree is docent wiskunde bij de lerarenopleiding aan de Hogeschool van Amsterdam en daarnaast bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren. Zij is gespecialiseerd in geschiedenis van de wiskunde.

In haar lezing staat het onderwerp kegelsneden centraal. Desiree zal de kegelsneden laten zien in al hun verschijningsvormen en met een breed scala aan visualisaties, variërend van vouwblaadjes, tot plastic modellen, computeranimaties en zelfs etenswaren. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een avond vol prachtige wiskunde.

Pi-dag valt dit jaar op een zaterdag, daarom wordt de lezing op donderdag 12 maart gehouden. De lezing is voor iedereen toegankelijk en vindt plaats in de aula van onze school (start 19.30). Toegang is gratis. 

Lees hier meer over de Pi-lezing op donderdag 12 maart 2020

Klik hier om je aan te melden voor de Pi-dag