Sport

Sport

Sport en sportevenementen

Sport neemt een belangrijke plaats in op Sancta. In de onderbouw vergroten we de kennis en vaardigheden van de sporten die op de basisschool al zijn aangeboden en in de bovenbouw gaan we ontdekken welke sporten er nog meer te doen zijn, zoals golf, zweefvliegen, golfsurfen en squash. Ook buiten de school gaan wij op zoek naar sporten die voor de leerlingen interessant kunnen zijn. Uiteraard vinden in alle klassen meerdere (interscholaire) toernooien en sportdagen plaats.

Toptalenten

Sport en cultuur nemen in onze maatschappij een belangrijke plaats in. Ook Sancta hecht veel waarde aan talentontwikkeling op een uiteenlopend terrein. Op hoog niveau presteren als toptalent valt soms moeilijk te combineren met school. Sancta vindt het belangrijk dat kinderen zich ook op andere terreinen ontplooien. Daarom willen wij toptalenten de ruimte bieden om hun activiteiten op hoog niveau te combineren met school. Wij voeren als school een actief toptalentenbeleid en gebruiken hiervoor de beleidsruimte die de wet ons biedt. De voorwaarden die wij stellen aan deelname aan toptalentenregeling zijn te lezen op Intranet.

Skireis

De ski- en snowboardreis van Sancta is erg populair. Ieder jaar gaan 41 leerlingen uit de bovenbouw mee naar het Oostenrijkse Oberau, waar we zowel boarden en skiën in het gebied Wildschönau, als in het naastgelegen en veel grotere Wilderkaiser. Onder begeleiding van vier docenten en vier Nederlandse ski- en snowboardleraren kunnen zowel beginners als gevorderden hier een week lang genieten van de wintersport. Overdag lekker actief aan de gang en ’s avonds een gezellige après ski. De skireis vindt plaats in de krokusvakantie en deelname (mogelijk via loting) is vrijwillig. 

Bekijk hier de informatie over de ski- en snowboardreis 2020.