85 jaar Sancta

85 jaar Sancta

Als je jarig bent dan trakteer je en ontvang je cadeau’s. Afgelopen dinsdag hebben wij de 85e verjaardag van Sancta gevierd. Medewerkers en leerlingen zijn getrakteerd op een heerlijke muffins.

Daarnaast is als extra verrassing de nieuwe website gelanceerd. Diezelfde dag is ook de bovenbouwkantine officieel geopend. Omringd door leerlingen, de pers, het ontwerpbureau, de directeur van Kikid (Janine de Ridder, tevens oud-leerling) en de gezonde school. Een kantine die recht doet aan de fase van het leven waarin de leerlingen verkeren. Namelijk, jong volwassen zijn, middenin in een kritische maatschappij en in een dynamische wereld staan waarin veel verwacht wordt. In deze kantine kunnen zij werken, loungen, lezen en chillen. Een heerlijke plek!
Daarbij kunnen zij genieten van alles dat verkocht wordt. Het aanbod is gezond, vers en eigentijds. Ook kregen de leerlingen deze dag een gezonde smoothie aangeboden (waren niet aan te slepen). En hoe leuk als het broodje van de week van klas H4B is!
Als klap op de vuurpijl kregen wij die dag een extra mooi cadeau. Namelijk het officiële vignet ter ere van de Gezonde school. De Gezonde School-aanpak helpt bij planmatig en structureel te werken aan gezondheid en een gezonde leefstijl van leerlingen. Dat doen wij in samenwerking met ouders, leerlingen en medewerkers. Het was geen sinecure om dit vignet te bemachtigen en zijn dan ook zeer trots dat we in ieder geval tot 2019 in bezit zijn van dit predicaat.

muffins

1