Prijsuitreiking Comeniusmuseum

Prijsuitreiking Comeniusmuseum

Afgelopen zondag, 19 mei vond in het Comeniusmuseum te Naarden de prijsuitreiking van de wedstrijd: 'School! Kunst uit de klas' plaats. Uit handen van de burgermeester van Gooise Meren, Dhr. H. ter Heegde ontvingen ook wat Sanctamarianen een prijs. 

Over het werk van Kirsten van Ommeren en Joska Nelis (HV1C) zei de jury: Groots opgezet werk, een monumentale compositie. Mooie ruimte suggestie met spannend perspectief en binnen- en buitenruimte. Mooi kleurgebruik. Kirsten en Joska vielen trouwens nog een keer in de prijzen en kregen ook nog de publieksprijs.  Vita Melton (V5) deed mee met een prachtige 'doodle-tekening'. Hierover zei het juryrapport: Goed idee om met teksten en verbeelding te werken. Haar gedachten komen uit haar hoofd. Het is een schetsmatig werk, waarin duidelijk het leren en de verbeelding samen komen. Het geeft goed aan hoe een leerling met school bezig kan zijn. Een bijzondere collage en mooie compositie.   

Ook Rojin Yildiz en Mare Thiel (HV1D) vielen in de prijzen en over hun kunstwerk zei de jury:  Wat een prachtige verbeelding van het thema, verwerkt in een alziend oog. In de pupil zitten prachtige kleuren verwerkt en als je goed kijkt zit er diep in de pupil een schoolgebouw. De wimpers zijn opgebouwd uit woorden en er zijn verschillende materialen gebruikt. Al met al een verrassend werk.  Een groepje uit A2B, Laurens Bakker, Ybo Bast, Tim Lucas, Tymo Bouman en Matthijs Beunk kregen een eervolle vermelding.

Wat een fijne middag. Alle leerlingen waren met trotse familie aanwezig om de prijzen in ontvangst te nemen.

comeniusmuseum