Examens

Examens

Ieder jaar is het weer een spannende tijd, de tijd van de examens. Ver voor de meivakantie was alles al in gereedheid gebracht, zoals de gymzalen ingericht met rijen tafels en stoelen, protocollen gedrukt, surveillanceschema's gereed, papier besteld en uiteindelijk de examens in ontvangst genomen. Dozen, pakketten vol! We hebben dan ook een grote lichting examenkandidaten.

Waar minder zicht op was, was hoe het er bij de leerlingen thuis aan toe ging. Hard leren, ploeteren, verwend worden door ouders, bijspijkeren in Leiden of in de meivakantie nog even naar Sancta voor de laatste examenondersteuning?

In ieder geval is het starten en openen van het eerste examen ook voor ons weer spannend. Je proeft de spanning en maakt dat je terugdenkt aan 'jouw' tijd in de examenzaal. Na het openen van de gesealde pakketten, het geven van instructies en het tot stilte manen van de kandidaten, sloot ik steevast af met; "Succes allemaal en vóóral veel plezier! Je hebt er immers al 5 of 6 jaar hard voor gewerkt om hier te zitten!"

Mooi om te zien dat na een klein gegniffel iedereen hard aan het werk ging. Op 14 juni is de uitslag van de examens bekend.

Claasje Quadekker, rector-bestuurder

Examens 1 11