IJslandreis kan toch doorgaan!

IJslandreis kan toch doorgaan!

Elk jaar gaan onze vijfdeklassers op studiereis om buitenlandervaring op te doen. De reizen zijn onderdeel van het curriculum en sluiten aan bij een of meer examenvakken. Voor aardrijkskunde en biologie vliegen de leerlingen naar IJsland, een ervaring waar leerlingen al vanaf het eerste jaar naar uitkijken. Maar het faillissement van vliegtuigmaatschappij WOW air gooide roet in het eten.

De vlucht was al betaald, het hotel al geboekt. Het was een enorme uitdaging om op zeer kort termijn opzoek te gaan naar een alternatieve bestemming voor de leerlingen. De nieuwe reis moet namelijk vakinhoudelijk genoeg te bieden hebben en aansluiten bij de lesstof. Nog vóor er een definitieve beslissing was gemaakt, kwam Transavia met de oplossing. Vanaf aankomende zomer biedt de prijsvechter betaalbare vluchten aan tussen Amsterdam en Reykjavik. Hiermee springt Transavia naar eigen zeggen "in het gat" dat het failliete IJslandse bedrijf WOW air achterlaat. Hierdoor kunnen onze leerlingen toch weer mee met de traditionele IJslandreis!

Compensatie van CO2-uitstoot
Als UNESCO-school denken wij ook na over de gevolgen van de vliegreizen. We nemen deel aan het C02-compensatieproject van duurzaamheidsorganisatie South Pole Group en we steunen daarmee de actie om C02-uitstoot tegen te gaan. Vorig jaar ontvingen we een certificaat voor het compenseren van ruim 93.365 kg CO2-uitstoot.