MUNESCO 2016

MUNESCO 2016

Maandag 28 november reisden vier leerlingen (Puck, Merel, Maartje en Sharon) samen met 2 begeleiders af naar Den Haag om deel te nemen aan Munesco 2016. MUNESCO staat voor Model UNESCO: een simulatie waarbij leerlingen in de huid kruipen van vertegenwoordigers van een toegewezen land en onderhandelen met collega's van andere landen. Ze behandelen een case volgens de geldende diplomatieke spelregels.

Het evenement begon dit jaar in het Hofstad Lyceum waar we een warm welkomstwoord kregen van de rector aaneengesloten door een lezing van Jan Pronk over het Munesco-thema ‘vluchtelingen en onderwijs’. Vervolgens kwamen de ambassadeurs aan het woord. Complimenten voor onze Sharon die heel zelfverzekerd het podium besteeg en als ambassadeur van Zweden de standpunten verkondigde.

Vol enthousiasme werd er in de dagen daarna, tot in de late uurtjes, gedebatteerd en onderhandeld om op de slotdag tot een breed gedragen resolutie te komen. Puck ondersteunde Sharon als adjunct-ambassadeur, Maartje probeerde als NGO de ambassadeurs te beïnvloeden en Merel bracht als pers verslag uit van de vergaderingen. We kijken vol trots terug op drie fantastische dagen!

MUNESCO 1

MUNESCO 2