Nieuwe Blog Artikel

Nieuwe Blog Artikel

Op vrijdag 10 en op dinsdag 28 februari vertrokken HAVO 4 en VWO 4 in alle vroegte naar Den Haag om een bezoek te brengen aan ProDemos, deze organisatie laat leerlingen kennis maken met de democratische rechtsstaat en de politieke wereld. Door middel van een interactief programma kregen leerlingen inzicht in hun eigen opvattingen over dictatuur en democratie of deden ze een spel waarbij ze de politieke partijen van binnen en buiten leerden kennen.

Ook brachten we een bezoek aan het Binnenhof en de plenaire zaal van de 2e kamer, altijd bijzonder voor leerlingen dit alles in het echt te zien. Op het Binnenhof was het natuurlijk weer tijd voor het jaarlijkse wedstrijdje ‘lukt het om met een politicus op de foto te gaan’.
Dit jaar hadden onze leerlingen hier bijzonder veel succes mee, zo wisten ze Dijsselbloem, Krol en zelfs onze minister-president te strikken voor een foto.
Geweldig! Verder stonden er tal van leuke en leerzame CKV-activiteiten op het programma; zo was er een stadswandeling en werden door groepen leerlingen bezoeken gebracht aan het Haags Historisch museum, het Mauritshuis, Beelden aan Zee en het Haags Gemeentemuseum.
Natuurlijk was de dag niet compleet zonder de traditionele docentenlunch bij Dudok.

Bezoek Den Haag 2017 1