Oudercafé 2018

Oudercafé 2018

Dinsdagavond 13 november vond het jaarlijkse Oudercafé plaats, een inspirerend initiatief van de Oudervereniging in samenwerking met Sancta. De ouders van onderbouwleerlingen werden uitgenodigd voor een leerzaam theaterprogramma met aansluitende workshops.

De aftrap met de interactieve theatervoorstelling van PlayBack zette het publiek aan het denken. In korte, herkenbare en soms hilarische scènes hield het professionele acteursteam, op een treffende en luchtige wijze, ouders een spiegel voor. Mag jouw zestienjarige puber bier in huis halen voor een feestje waar ook achttienjarigen komen? En hoe start je een open gesprek over dit thema met jouw zoon of dochter?

Workshops

Na de theatervoorstelling konden de ouders een van de volgende drie workshops bijwonen:

  1. Leer als een speer – Bart de Wolf
    Alles wat je kunt, heb je moeten leren. Er zijn technieken waarmee je beter leert leren en die het ook leuker en sneller maken. Leer als een speer geeft een overzicht van deze technieken. De technieken zijn simpel en voor iedereen toepasbaar. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je ze dagelijks in de praktijk gebruikt. Je leert: Hoe je je hersencapaciteit beter kunt benutten, hoe je sneller, beter en leuker kunt leren en hoe je je beter kunt concentreren.

  2. Pubers onder de microscoop – Bert Mom
    "Puberbrein, wat kun je er mee?" Welke veranderingen vinden plaats in het puberbrein van de kind- naar de adolescentiefase? Wat is het feitelijke nut van de puberteit en wat heeft dit voor een effecten op gedrag? Niet alleen zaken als leergedrag, maar ook onderwerpen die voor leerlingen gevoelig liggen - mobieltjes, alcohol, drugs, sociale omgang, zelfbeeld, motivatie - zullen de revue passeren.

  3. Motivatie en Growth Mindset – door Ingrid van Essen
    In deze workshop reikt Ingrid van Essen – moeder van 4 puberende kinderen en auteur van Pubermania en Schoolmania – praktische handvatten aan om in verbinding met je puber te blijven communiceren om zo écht contact te maken.

De avond werd afgesloten met een gezellige borrel, waar men de gelegenheid kreeg om na te praten en meningen uit te wisselen. Kortom, een zeer geslaagde ouderavond. Tot volgend jaar!

Twee leerlingen uit G3A maakten dinsdagavond foto's. Bekijk de foto's hieronder. Ook interviewden zij verschillende aanwezigen. Deze zullen binnenkort te vinden zijn op onze website.

DSC 1225

DSC 1217 2

DSC 0058