Oudercafé (dinsdag 12 november)

Oudercafé (dinsdag 12 november)

Lyceum Sancta Maria en de Oudervereniging nodigen de ouders van onderbouwleerlingen uit voor een hele speciale ouderavond op dinsdag 12 november 2019. De avond begint met een introductie van de schoolleiding en een aansluitende theatervoorstelling. Daarna kunt u een keuze maken uit 3 verschillende workshops. Afsluitend is er een borrel om kennis te maken en na te praten met andere ouders, mentoren en docenten.

Oudercafe MC2

Theatervoorstelling: opvoeden is topsport
Een puber in huis is een garantie voor leven in de brouwerij. Het ene moment zijn ze heel volwassen en het andere moment gedragen ze zich onverantwoordelijk, of heel humeurig. Hoe ga je hier als ouder het beste mee om? Hoe stel je grenzen of stimuleer je je kind? 

Theatercollectief De Nieuwe Lichting (DNL) speelt tijdens het Oudercafé verschillende situaties waarbij actuele opvoedvragen bekeken worden door de bril van scheidsrechter, coach en supporter. En of u nu wel of niet van sport houdt, deze avond biedt veel inspiratie om eens op een andere manier naar je kind te kijken.

Reactie van ouder: "Veel gelachen en er was een hele goede interactie met de zaal. Naar huis met een heel goed gevoel en handige opvoedtips!"

Bekijk hier alvast een sfeerimpressie. 

Na de theatervoorstelling kan iedereen een korte workshop bijwonen over uiteenlopende onderwerpen. Kies uit één van onderstaande workshops:

1. Voeding en pubertijd – Gunilla Boomsma
Hoe ziet een goed voedingspatroon eruit? Wat hebben pubers precies nodig qua voedingswaarden? En welke relatie is er tussen voeding en concentratie? Sportdiëtist Gunilla Boomsma geeft hier uitleg over tijdens de workshop. Ze geeft adviezen aan sporters, maar begeleidt ook sportteams, waaronder de A-selectie van voetbalclub AZ en het Nederlandse team synchroonzwemmen.

2.Motivatie en talentontwikkeling – Henno Oldenbeuving
Excelleren lijkt steeds meer een thema van deze tijd, maar hoe laat je leerlingen focussen in een veranderende maatschappij met zo’n grote informatiestroom? Hoe werkt motivatie en hoe kun je als ouder een rol spelen? Henno Oldenbeuving deed onderzoek naar het puberbrein en legt in de workshop uit hoe om te gaan met verminderde motivatie.

3. Werkdruk onder jongeren – Lois Jochems
Binnen de GGD heeft onderzoeksstagiaire Lois Jochems onderzoek gedaan naar de prestatiedruk onder middelbare scholieren. De afgelopen tijd heeft de GGD signalen ontvangen vanuit de media dat prestatiedruk onder leerlingen een steeds groter probleem is. Met het onderzoek wil de GGD graag te weten komen wat hier precies achter zit. De resultaten worden tijdens de workshop op dinsdag 12 november 2019 gepresenteerd. De uitkomsten van het onderzoek kunnen handvatten bieden om iets aan prestatiedruk van uw kind te doen.

Meld u aan door te klikken op deze link.

Wij kijken uit naar uw komst op dinsdag 12 november 2019. De inloop is van 19.10 tot 19.30 uur en de avond duurt tot ongeveer 22.15 uur. Graag tot dan!