Paarse vrijdag

Paarse vrijdag

Vrijdag 8 december is het weer zover: Paarse Vrijdag! Dit is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. 
Op Sancta trekken wij dit graag nog iets breder. Op deze dag laten leerlingen en docenten zien dat iedereen recht heeft op een veilige sfeer op school. Of je een jongen of een meisje, een man of een vrouw, kort, lang, dik, dun bent, of je een religie aanhangt of niet, of je zwart of rood haar hebt, of je gehandicapt bent of niet, of je een kleurtje hebt of niet, of je homo, lesbisch, bi, hetero, transgender of wie dan ook bent, het maakt allemaal niet uit op onze school. Op Sancta hoeft je je niet te verstoppen. Je mag zijn wie je bent!
Draag deze dag paars op school en laat zien dat iedereen mag zijn wie hij of zij is. Kom in de grote pauze naar de aula of de onderbouwkantine en doe mee aan verschillende activiteiten:
1. Een Paarse modeshow (graag aanmelden e.braal@sanctamaria.nl)
2. Heel-Sancta-Bakt-Ze-Paars(e)-Taart-wedstrijd
3. Kunstwedstrijd (voor leerlingen).
Tot vrijdag 8 december!
Paarse vrijdag