Sancta Ouder Cafe

Sancta Ouder Cafe

Een aula vol! Dit keer geen leerlingen, maar juist hun ouders kwamen informatie halen.

Na een korte inleiding van Claasje Quadekker (rector a.i.) en Pieter van der Werf (voorzitter OV), verdeelt de groep zich over vier plekken. Ingrid van Essen begint met de vraag wanneer je een puber in huis hebt en vertelt aan de hand van een flink aantal herkenbare kenmerken dat wij inderdaad allen de trotse bezitters zijn van een of meerdere pubers in huis.

Bij de huiswerkhulp van Eva Rensman en Hajo Schoppen krijgen we tekst en uitleg over wat hulp bij huiswerk in deze tijd betekent en waarom dit nu meer is dan in de tijd dat de ouders zelf nog op de middelbare school zaten... Simpel gesteld gaan scholen er in deze tijd van uit dat ouders ook en meer ondersteuning bieden - geen overbodige luxe gezien de hoeveelheid en snelheid waarmee de kinderen door de jaren heen worden gestuwd.

Bij Renee Kelder horen ouders aan hoe het is om verslaafd te zijn. Hoewel het voor een groot deel van de aanwezigen een ver-van-mijn-bed-show lijkt, is de confrontatie best groot: voor je het weet, ben je te laat...

En tot slot een kijkje in de wereld van social media door Linda Vonhof; een wereld waar onze kinderen elke dag met een (of soms twee) benen in staan en waar wij als ouders vaak onze eerste schreden zetten. En toch blijkt dat er dan minder verschil bestaat tussen de virtuele en de echte wereld: vaardigheid en wijsheid blijken in beiden onmisbaar ;-)

Namens de OV,

Chantal Jose

Bekijk hier een impressie van de avond:

 

 

DSC2788

 

DSC2733