Slapende Spijkerbroekenactie

Slapende Spijkerbroekenactie

Vorig schooljaar hebben wij in samenwerking met de Gemeente Haarlem, Stichting Technotrend en Haarlemse ondernemers, tijdens onze UNESCO-week aandacht besteed aan circulaire economie, een belangrijk thema binnen duurzaamheid.

Het programma tijdens deze UNESCO-week heeft leerlingen uitgedaagd om met hun eigen ideeën en oplossingen te komen voor de Haarlemse transitie naar een circulaire economie. De opdracht die tijdens de UNESCO-week is door een Haarlemse ondernemer aan onze leerlingen gegeven luidde als volgt: bedenk een inzamelsysteem en een postercampagne voor middelbare scholen in heel Haarlem. En … maak het zo leuk mogelijk.

Uit onderzoek blijkt dat er binnen een gezin een of meerdere spijkerbroeken zijn die niet meer worden gebruikt. Wij noemen deze spijkerbroeken zogenaamde ‘slapende spijkerbroeken’. Onze leerlingen hebben afgelopen tijd spijkerbroeken verzameld. Op 15 februari om 09.15 knopen we al deze broeken aan elkaar om zo een lint te vormen. De cirkel staat voor 'circulaire economie' en zorgt voor een concrete verbinding met elkaar.

NH Nieuws schreef een artikel en maakte een filmpje. Bekijk het hier. 

Slapende spijkerbroeken