Talentklas 2018

Talentklas 2018

Ook dit jaar bood Lyceum Sancta Maria groep 8’ers talentklassen aan; een speciaal programma voor toekomstige gymnasiasten, creatieve hoogvliegers en wiskundekanjers. Vandaag sloten we de lessenserie af met een presentatiemiddag voor de leerlingen én hun ouders.

talent

De afgelopen weken hadden we regelmatig getalenteerde basisschoolleerlingen in huis. Met onze kunstdocenten werkten deze leerlingen in een groep aan een schaduwspel. Ze bedachten een verhaal met personages, maakten poppen én instrumenten van zelf gevonden materiaal en dachten na over bijpassende muziek. Ook leerden ze basis filmtechnieken.

Tijdens de zes lessen voor exact talent bogen de leerlingen zich over moeilijke vraagstukken, maakten ze mooie figuren met passer en liniaal en verdiepten zij zich in een wiskundig geheimschrift. Onze docenten lieten zien hoé leuk wiskunde kan zijn!

Ook de toekomstige gymnasiasten waren aanwezig bij de presentatiemiddag. Zij leerden de afgelopen weken hoe het is om bij ons op het gymnasium te zitten en volgden praktijklessen op het gebied van: mythologie, klassieke taal en Quest Klassiek (onderzoeksvaardigheden op het gymnasium).