Uitnodiging Sancta Ouder café 21 november 2017

Uitnodiging Sancta Ouder café 21 november 2017

Lyceum Sancta Maria en de Oudervereniging nodigen ouders/verzorgers met kinderen in klas 1, 2 en 3 uit voor het Sancta Oudercafé. Wij presenteren een ludiek en leerzaam theaterprogramma en daarna keuze uit één van de vijf expertsessies met allerlei tips en tricks over hoe u uw kind kunt ondersteunen. Daarmee willen we samen met u het onderwijs voor onze kinderen nog beter maken. U maakt bovendien kennis met andere ouders, docenten en mentoren om in een ontspannen sfeer ervaringen uit te wisselen. 

Het Programma

  • 19.00 - 19.30  Inloop met koffie en thee
  • 19.30 - 20.30  Interactief Theater van DNL over alcohol en drugs
  • 20.30 - 21.30  Kies uit één van de vijf expertsessies hieronder
  • 21.30 - 22.00  Borrel met snacks - ervaringen uitwisselen
 
Meld u aan voor het Sancta Oudercafé
 

Plenair in de Aula: DNL Theater

Veel kinderen krijgen in hun omgeving te maken met alcohol en blowen. Tijdens deze avond krijgt u inzicht in de leefwereld van jongeren en de invloed van groepsdruk.

Deze workshop wordt verzorgd door DNL (De Nieuwe Lichting). DNL is gespecialiseerd in gesprekken tussen ouders en pubers. Met interactief theater geven zij antwoord op vragen als:  "Hoe pak ik dat nu thuis aan met mijn kind? Hoe stel ik grenzen en voorkom ik conflicten?"

 

Kies uit één van deze expertsessies

 

Remind Learning

Leren en onthouden, hoe doe je dat? 
Remind heeft in de afgelopen acht jaar meer dan tienduizend middelbare scholieren geholpen om slimmer te kunnen leren en zichzelf te motiveren. André Duijkers legt uit hoe dat werkt.

 

Onderpresteerders

Hoe kan het dat intelligente leerlingen onder hun niveau presteren, blijven zitten of naar een lager niveau afstromen? Lydia Sevenster heeft de TOP-methode ontwikkeld om dit te voorkomen. Zij geeft concrete adviezen wat ouders beter wel en beter niet kunnen doen om hun onderpresterende kind te begeleiden.

 

Puberbrein

In deze workshop reikt Ingrid van Essen –  docente, jongerencoach, moeder van 4 pubers en auteur van het boek ‘Effectief en Affectief lesgeven aan pubers’ – praktische handvatten aan om in verbinding met je puber te blijven communiceren en écht contact te maken.

 

Social Media: kans of bedreiging

Anja Plevier van Social Media Wijs start met een korte introductie over hoe kinderen omgaan met internet en sociale media en spreekt over de uitdagingen waar ouders dagelijks mee worstelen, zoals tijdsbesteding, veilig internetten en online verleidingen.

 

Keuzelab - Profielkeuze

Nederland telt meer dan 3.200 studies en opleidingen in meer dan 70 steden. Om daaruit te kunnen kiezen moeten leerlingen meer weten over hun interesses, hun talenten en welk soort opleiding daarbij past. Mimi ter Haar vertelt welke rol ouders daarbij kunnen spelen.

 
Meld u aan voor het Sancta Oudercafé