Uitwisseling Franco-Néerlandais

Uitwisseling Franco-Néerlandais

IMG 20160519 WA0001

Woensdagochtend 18 mei stonden voor de deur van Sancta Maria 30 leerlingen uit de derde en vierde klas klaar voor vertrek naar Frankrijk. De groep reist af naar het Lycée La Providence in Fécamp, Normandië. Met deze school onderhoudt Sancta Maria al enige tijd goede relaties. Deze uitwisseling is daarvan een van de belangrijkste uitingen.

Iedere leerling is gekoppeld aan een Frans maatje, bij wie zij of hij verblijft in het gastgezin. Voor vertrek hebben de deelnemers via sociale media al contact gehad met elkaar, en dat maakt de kennismaking in levende lijve een stuk makkelijker. Op het programma staan het bijwonen van lessen op het lycée, deelname aan gezamenlijke sportieve activiteiten, en een bezoek aan de oude stad van Rouen. Maar het spannendst is misschien wel het week-end en famille. Hierbij worden de leerlingen ondergedompeld in het Franse gezinsleven en kennis maken met de Franse vrije tijdsbesteding. Er zal daarbij een flink beroep wordt gedaan op de beheersing van het Frans.

Uitwisselingen als deze vormen een wezenlijk onderdeel van Sancta’s ambitie serieus invulling te geven aan UNESCO-thema’s als intercultureel leren en wereldburgerschap. Contacten ontwikkelen met leeftijdgenoten in het buitenland wordt door leerlingen zeer gewaardeerd; dat bleek ook al tijdens de studiereizen van afgelopen april.