Wat als studeren niks voor jou is?

Wat als studeren niks voor jou is?

Na de eindexamens gaan veel leerlingen studeren. Sommige studies zoals Rechten, Commerciële Economie en Business Studies zijn erg populair. Maar wat als jij niet zo bent? Wat als je ervoor kiest om geen studie te gaan doen, omdat jij daar simpelweg niet gelukkig van wordt? Kan je dan later wel geld verdienen?

Vandaag vertelde oud-leerling Robin Philippo aan V4 en V6 over zijn tijd op Sancta Maria, zijn levensloop daarna en wat hij tegenwoordig doet. Robin behaalde een jaar of tien geleden zijn havodiploma. Na een mislukte poging Commerciële Economie, wist hij zeker dat studeren niks voor hem was. Tenminste, voorlopig niet. Hij vertrok naar Zuidoost-Azië om duikprofessional te worden en is altijd rondom Indonesië blijven wonen. Gaandeweg is Robin zich steeds meer gaan bezighouden met duurzaamheid en is zich gaan verdiepen in oceanen. Tegenwoordig is hij ceo van TRACC, een NGO die zich sterk maakt voor marine protection in die regio. 

In het kader van ons jaarthema “Het goede Leven” liet hij ons zien hoe je je kan ontwikkelen van een levensgenieter naar iemand die ook duurzaamheid tot zijn levensthema heeft gemaakt. Het goede leven houdt ook in dat je goed voor anderen en de aarde bent… Hij ontdekte dat je het ook kan ‘maken’ op een andere manier, mits je hard werkt, discipline opbrengt en een ideaal voor ogen hebt.

Als dank overhandigde meneer Debets een duurzame Sancta-waterfles.

Bekijk hier de video over TRACC

Robin Philippo 2

Robin Philippo