Identiteit

Identiteit

Typisch Sancta is de open en warme sfeer. Dat is vooral merkbaar tijdens pauzes en vieringen. Leerlingen en medewerkers stimuleren elkaar om het beste uit zichzelf te halen. Ze zijn betrokken bij elkaar én bij de school.

Openingsviering

Na de zomervakantie verwelkomen leerlingen van Sancta Maria nieuwe brugklasleerlingen met muziek, dans en cabaret. Ook ouders, broertjes en zusjes zijn tijdens de traditionele openingsviering welkom om kennis te maken met de school.

De openingsviering is op de laatste zondagmiddag voor de start van het nieuwe schooljaar en biedt elk jaar een ander thema.

Kerstviering

Tijdens Kerst pakt Sancta uit met een voorstelling in de aula van de school. In de voorstelling, een mix van toneel, film, dans en muziek, spelen zowel leerlingen als docenten een rol.

Allerzielen

Ieder jaar herdenken leerlingen en medewerkers van Sancta Maria mensen die zijn overleden en van wie ze veel hielden. Leerlingen branden een kaarsje, noemen de namen van de overledenen, spelen muziek en luisteren naar een persoonlijk verhaal. De herdenkingsdienst is een mooi moment om ook eens een andere kant van de school te leren kennen.